Angoloktatás, magánóra Érd és környéke

ECL ( European Consorcium for the Certificate of Attainment in Modern Languages)

Egynyelvû vizsga, amely nem tartalmaz sem nyelvtani tesztet, sem fordítási feladatot.
Nemzetközileg is elismert vizsga. Honosítható, akkreditált, általános, egynyelvû nyelvvizsga.
A többi vizsgával összehasonlítva a legfontosabb különbség: az ECL-en egyáltalán nincs nyelvtani feladat.
Két levélírási feladat van, két szövegértési feladat. Mindegyikből kettő van, ha véletlenül az egyik téma szókészlete nem ismerős a számodra, még mindig ott van a másik és van esélyed letenni a vizsgát.
Nincsen benne ún. "language elements" feladat, ahol az angol nyelvtani szerkezeteket kérik számon, ezért kevesebb nyelvtani tudással is át lehet menni. A szövegértés viszont talán nehezebb, mint más nyelvvizsgán. Fontos, hogy a szövegértési feladatnak számtalan típusa van, nem egyértelműen ugyanazt a típust kapjátok, ami a hivatalos oldal próbavizsgája! A magnóhallgatás része nehéz, de a többi vizsgán se könnyű ez a rész. Itt dialektusokat is hallhatsz, a szöveg lehet zajos.
Az ECL szóbeli része viszont talán a legegyszerűbb az összes vizsgát figyelembe véve. Vannak bizonyos típustémák, ilyenek pl.: utazás, egészség, közlekedés, kommunikáció. Ezekből választ egyet a vizsgáztató, majd egy képcsoport alapján kell nyilatkozni róluk. Itt is párosan vizsgázol. A lényeg: alakíts ki párbeszédet a partnereddel. Annak ajánlható ez a nyelvvizsga, aki könnyen ért angol szövegeket, szókincse nagyobb az átlag nyelvtanulóénál és nincs gondja az egyszerű mondatszerkezeteket használó idegen nyelvű fogalmazással. Szótár nem használható. Sikertelen vizsga esetén lehetõség van csak a sikertelen rész megismétlésére. Az ECL az egyetlen magyarországi központtal rendelkezõ nemzetközi nyelvvizsga.

http://www.ecl.hu