Angoloktatás, magánóra Érd és környéke

LCCI üzleti nyelvvizsga (Londoni Kereskedelmi és Iparkamara Vizsgáztatói Testülete )

Az egyetlen akkreditált nemzetközi üzleti angol nyelvvizsga, az elfogadási listája impozáns, 80 feletti brit egyetem nevét tartalmazza.
Másik nagy előnye: az üzleti életben valóban hasznos és fontos képességeket kéri számon, azokat, amiket a munkaadók is keresnek. Magyar bizonyítványt csak akkor kapsz, ha 60% felett teljesítettél, nemzetközit kapsz viszont már 50% felett.
Az írásbeli vizsga lényegében csak szövegértéssel kombinált íráskészség feladatokból áll: emlékeztetőt, jelentést, cikket (30 pont), majd hivatalos levelet kell írnod (40 pont), és egy szöveget kell átalakítanod megadott szempontok szerint (pl: vázlatot írni róla, igaz/hamis állításokat pár szóban alátámasztani - ez 30 pont).
Három feladatra kapsz két és fél órát, ami elegendő. Egynyelvű szótárt használhatsz! A vizsgaközpont tud felkészítő könyvet ajánlani, ami gyönyörűen végigvezet ezeken a feladattípusokon, elég drága, de érdemes megvenni! (R.G. Mellor - V. G. Davison: How to Pass, English for Business, Examination Preparation Book - 5500Ft körül)
A szóbeli vizsgán vannak témakörök (earning a living, production and sale of goods and services, trade, money, transport, communication and the media, education, travel and tourism), amelyek köré a feladatok csoportosulnak. Húzol egy, a fenti témakörökön belüli kisebb kérdést, amit ki kell fejtened (kapsz majd segítséget kérdések formájában!), aztán ebben a témában egy irányított beszélgetés következik a vizsgáztatóval, majd egy szituációs játék. Egy példa a kérdésre, amit húzhatsz: egy országos sportesemény rendezésének milyen előnyei/hátrányai vannak? (Erre kapsz néhány előny/hátrány megnevezést, amit kifejthetsz, illetve kérdéseket, amik segítenek.) Mindez 10-12 perces, és 80 pont szerezhető rajta. A fennmaradó 20 pont a magnóhallgatás részről jön össze, amely rendkívül változatos feladatokat tartalmaz, és két meghallgatást enged.
Összegzésképpen: nem könnyű vizsga, készülj fel alaposan! Viszont nemcsak az önéletrajzodban mutat szépen, de a munkaerőpiacon értékes tudást kér és ad. A vizsgaközpont korrekten tájékoztat, javasol felkészítő iskolákat is, sőt, mintavizsgát is küld kérésre. A vizsgadíj vizsgahelyenként változhat, de ahhoz képest, hogy nemzetközi vizsga, nem túl drága.

http://www.lcci.hu/